HKA pályázatok 2014-15

logo_hajlkozHajléktalanokért Közalapítvány által támogatott pályázataink a 2014-2015-ös évben:

ENERGETIKAI MEGÚJULÁS

(támogatás: 4 197 000 Ft)

  1. A nappali melegedő födémének hő- és vízzáró szigetelése. További terv, hogy napelemek és napkollektorok kerülnek majd a tetőre, ehhez azonban előtte rendbe kell tenni a szigetelést.
  2. Az intézmény fűtés és melegvíz ellátó rendszerének korszerűsítése. A mostani egy rosszul megtervezett és hatásfokában alulméretezett, egymás működését kizáró alrendszerek egyvelege.

MOZAIKOK 2014” elnevezésű pályázati programunkban tárgyi eszközökre pályáztunk

 (támogatás: 216 000 Ft)

  • Melegedőnkre a tisztálkodási lehetőség alapszolgáltatás biztosításához pályáztunk mosógépre, ésszárítógépre, mivel itt is már elöregedett gépekkel dolgozunk, rendszeresek a meghibásodások.

  • Belső kamerarendszer kiépítésére is pályáztunk, mivel sajnos a Nappali Melegedőn előfordulnak összeveszések, verekedések az ügyfelek között, illetve így az ügyfelek személyes, valamint a melegedő értéktárgyaira is jobban tudunk ügyelni.

 

Utcán élő hajléktalanok ellátása a téli időszakban szükséges eszközökkel”

(támogatás: 280 000 Ft) 

Ellátási területünkön, Budapest XX. kerületében életvitelszerűen élő ellátottaink számára osztottunk ki eszközöket.
– 19 egész és 2 fél „túlélő csomagot” melynek tartalma kétféle lehetett nagyjából annak függvényében hogy az életkörülmények milyen szükségletet eredményeztek : 1 db 3×4-es szegecses takaróponyva, 1 csomag 50 db-os teamécses, 1 db 7,5 dl-es rozsdamentes acél termosz, 4 db 400 gr-os készétel konzerv, és 3 db májkrém, vagy: 1 db hátizsák, 1 db termosz (uo. mint az előbbi), 2 pár zokni, és 4 db készétel konzerv, 3 db májkrém.
– 10 db 10-es gyűjtőjegy kiosztása 20 ember részére
– 14 pár téli lábbeli megvásárlása. A cipők árának 10 %-át maguk a támogatottak fizették ki a pályázat programja szerint, így ezekből az önrészekből további 2 pár cipőt, és egy pár papucsot vásároltunk, mely utóbbit kórházba került ügyfelünk számára adtunk át.

„Szedd magad és add tovább készségfejlesztő-szabadidős program”

(támogatás: 353 000 Ft) 

A program szerint önkéntesen jelentkező hajléktalanokat vittünk gyümölcsszedésre, mely pár órát tartott, utána megebédelve szabadidős programban vehettek részt. A leszedett gyümölcs egy részét másnap a Nappali Melegedőnkön kiosztottuk, egy részét pedig, valamint adomány vagy vásárolt gyümölcsöket szintén önkéntes jelentkezőkkel lekvárnak főztük be. A lekvárokat a téli időszakban osztjuk ki az ellátottak számára.
A program helyszínei időrendi sorrendben: Szob, Pomáz, Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós, Szob.
A leszedett gyümölcsök: őszibarack, alma, eper kétszer, meggy. A gyümölcs mennyisége 34,5 valamint 126 Kg között mozgott.
Befőzött lekvárok: alma-birsalma, eper, sárgabarack. 16-24-13 üveggel.
Szabadidős programok: Zebegényben felmentünk a Trianon Emlékműhöz, onnan csodáltuk a Dunakanyart. Pomázon terveztük, hogy felmegyünk a Kő-hegyre. A célhoz sajnos nem jutottunk el, mert a korábbi nagy esőzések miatt vissza kellett fordulni. Szigetszentmiklóson a Láp-tanösvényt jártuk végig, majd következő alkalommal szintén Szigetszentmiklóson, a Kis-Duna ágon kenuztunk. Végül, Nagymaroson átkompoztunk Visegrádra, a kék túrajelzésen felkapaszkodtunk a Fellegvárhoz, ott bementünk, és megnéztük a várat, és szemlélhettük a Dunakanyart. A vár megtekintése után fagyiztunk Visegrádon, majd visszakompoztunk Nagymarosra.
A programban összesen 18 ember vett részt, volt, aki többször is.

A programról élmánybeszámolót itt olvashatsz róla!

Tagged on: ,