Utcai gondozó szolgálat

utca05_800Utcai gondozó szolgálatunk 2000 óta működik. 2012 óta ezt a szolgáltatást pályázati úton elnyert keretből valósítjuk meg, melyet az NRSZH biztosít. Ellátási területünk Budapest XX. kerülete, ahol a hét 5 napján keressük fel az éjszakáikat közterületen töltő hajléktalan embereket, az erdős részen sátrakat, vagy egyéb alkalmasságot felállító rászorulókat, és azokat, akik napközben koldulnak, kukában kutatva keresik mindennapi betevőjüket.

Próbálunk az embereknek élelmiszerrel, ruhaadományokkal, a lakhatásuk jobbá tételében, irataik pótlásában, és bármi olyan ügyben segíteni, amiben rászorulnak, és tőlünk segítséget kérnek. Azonban mindenkinek megadjuk a szabad választását és szabadságát abban, hogy az éjszakáit hol, milyen körülmények között szeretné eltölteni, miközben szeretnénk mindenkinek emberi körülményeket ajánlani, és segíteni abban is, hogy megfelelő lakhatási körülmények közé kerülhessenek. Sajnos több olyan emberrel találkozunk, aki nem olyan lelki, szellemi állapotban van, hogy önmagáról a megszokott „normális” módon, munkával, tudjon gondoskodni, nem tudja a társadalmi normákat követni.

Évente 100-110 emberrel kerülünk kapcsolatba,  kb. 50 emberrel tartjuk rendszeresen a kapcsolatot.

Vannak helyzetek, amikor az ellátottainknak olyan eszközökre van szükségük, amit szolgálatunk nem tud biztosítani, ellenben a lakosságnak feleslegként a tulajdonában van, és szívesen felajánlaná. Erre szeretnénk teret biztosítani „Továbbadom!” programunkban. Honlapunkon időről-időre jelezzük, hogy mire van szükség, de készséggel vesszük ettől függetlenül is a felajánlásokat! A sikeres továbbadásokról itt a honlapunkon beszámolunk.

ua800

Kapcsolat:
Pesterzsébeti Utcai Gondozó Szolgálat | Elérhetőségek
Tel./Fax: +36 1 286-0601
Mobil: +36 20 379 6140
Email: melegedo@gmail.com